15min
30min
45min
Wraps of taco’s zijn altijd een goede uitvlucht voor als je snel iets op tafel wilt hebben wat ook nog enigszins gezond is. Je kunt eindeloos variëren met de vullen, waardoor ze altijd lekker blijven. Dit recept, geïnspireerd op het recept voor makkelijke zwarte bonen-zoete aardappeltaco’s op The Full Helping ↗️, combineert zoete aardappels met een “tangy” zwarte bonenspread. Door de limoen krijgt die een lekker pittige kick.
In plaats van vegan feta uit de supermarkt kun je ook zelf een alternatief maken. Een vervanger voor plantaardige feta is helemaal niet moeilijk om te maken. Maak het bijvoorbeeld op basis van cashewnoten zoals de kaas van cashewnoten op bevegan.be ↗️. Liever geen noten? Dan is deze vegan feta op basis van tofu van Vegetus ↗️ ook heel erg lekker.
Serveer deze vegan taco’s met toppings naar keuze. Wil je nog wat extra groente erbij? Serveer het dan met salsa (zoals Pico de Gallo).
voor 4 personen
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de zoete aardappel blokjes met de olie, peper en zout. Rooster ze in 25 tot 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Je kunt de zoete aardappel ook in de airfryer bereiden. Dan zijn ze in ongeveer 15 minuten klaar. Hussel ze halverwege even door
Maak ondertussen de zwarte bonenspread. Doe hiervoor de ingrediënten in een keukenmachine en pulse een paar keer tot het een smeerbare massa wordt. Voeg eventueel 1 of 2 eetlepels water toe als het te droog is
Bereid de taco's of wraps volgens de verpakking. Smeer wat zwarte bonenspread op het midden van de wrap en beleg met de zoete aardappel, sla, feta en overige toppings