15min
30min
45min
Traybakes zijn populair, en niet zonder reden. Dit ovengerecht is ontzettend makkelijk om te maken, je kunt eindeloos varieren, en ze zijn vaak hartstikke gezond. Rukminy Iyer ↗️ heeft een hele business rond gerechten van de bakplaat opgebouwd. Ze heeft verschillende boeken met gerechten uitgegeven, waaronder “De groene bakplaat” boordevol traybakes met groenten.
Deze traybake met zoete aardappel komt niet uit dat boek, maar is geïnspireerd op deze traybake op vegetafull.org ↗️. De bataat combineert mooi met de bimi en paprika. Niet alleen qua smaak maar ook qua kleur. De dressing heeft door de azijn een lekker zuurtje en door de knoflook best een beetje pit. Deze kun je overigens ook prima gebruiken om tofu mee te marineren.
Serveer deze groenten uit de oven met een kom rijst of quinoa. Als er iets overblijft kun je het een paar dagen in de koelkast bewaren.
voor 4 personen
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat of grote ovenschaal met bakpapier
Maak de dressing: meng eerst een klein beetje sojasaus door de tahin. Dit zal eerst schiften, maar dat komt goed als je blijft roeren. Herhaal dit als het een egaal geheel is. Voeg ten slotte de rest van de sojasaus en de overige ingrediënten voor de dressing toe en roer het goed door
Meng de groenten in een grote kom met ongeveer de helft van de dressing. Zorg ervoor dat alle groenten een laagje dressing hebben
Verdeel de groenten over de bakplaat. Bak ze 30 minuten in de oven, of tot de zoete aardappel gaar is
Serveer met de rest van de dressing