5min
10min
15min
Wraps zijn lekker. Hummus is lekker. Maar op een gegeven moment begint hummus een beetje saai te worden en wil je een keer een andere plantaardige spread. In Isa Does It ↗️ kwam ik hummus op basis van edamamebonen en wasabi tegen. Waarschijnlijk erg lekker, maar ik wilde graag proberen of het ook lekker werd met doperwten. Deze zijn veel goedkoper dan edamame boontjes en ook goed biologisch verkrijgbaar. Het idee was om de kosten nog wat meer te drukken en de wasabi te vervangen door mierikswortel, tot ik erachter kwam dat deze niet vegan is vanwege de toevoeging van weipoeder.
Doperwten gebruiken in plaats van edamame bonen was in ieder geval wel een succes. Want ook met doperwten is deze spread erg lekker, zeker in combinatie met de tofu en kiemgroenten. Afhankelijk van hoe scherp je de spread wilt kun je wat extra wasabi toevoegen.
Voor dit gerecht heb je een keukenmachine nodig.
Tips
voor 4 wraps
Verhit de olie in een pan. Bak de tofu rondom bruin
Maak ondertussen de doperwtjesspread. Doe hiervoor alle ingrediënten in de keukenmachine en maal dit tot een gladde spread. Afhankelijk van de tahin kan het zijn dat je wat extra water nodig hebt. Breng op smaak met peper en zout
Bereid de wraps volgens de verpakking. Beleg ze met de doperwtenspread, gebakken tofu en kiemgroenten