20min
15min
35min
De zomer laat zich eindelijk zo af en toe zien, en dat betekent voor veel mensen dat ze toch wat minder zin in hebben in een warme maaltijd. Daarvoor bieden maaltijdsalades uitkomst. Ze zijn vaak lichter dan warme gerechten, maar toch gezond en vullend.
Met dit recept maak je een heerlijke friszure Vietnamese salade op basis van rijstnoedels. De tofu zorgt voor wat extra eiwitten. In dit gerecht houdt ik de groenten eenvoudig, maar naar wens kun je andere ingrediënten toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan paprika, spinazie of edamame-boontjes. De Nuoc Cham is lekker zurig. Perfect voor de zomer!
Tips
voor 2 personen
Meng alle ingrediënten voor de tofu behalve de tofu zelf in een kom door elkaar. Voeg de blokjes tofu toe en laat minimaal een half uur marineren. Schep halverwege om
Bak de tofu in de airfryer op 180°C in 15 minuten bruin. Schud halverwege om. Geen airfryer? Je kunt de tofu ook in de oven bakken. Bak ze dan eerst 10 tot 15 minuten, draai ze om en bak nog eens 10 tot 15 minuten
Meng alle ingrediënten voor de Nuoc Cham in een kommetje door elkaar. Zet apart
Kook de rijstnoedels volgens de verpakking gaar. Giet af in een vergiet en spoel na met koud water om het kookproces te stoppen en laat het uitlekken. Meng alvast een klein van de Nuoc Cham door de noedels om te voorkomen dat ze aan elkaar gaan plakken
De de noedels in een kom, en meng met de wortel, komkommer en baby romaine. Schep de rest van de dressing erdoorheen. Breng eventueel op smaak met wat extra sojasaus of zout, garneer met lente-ui en koriander en serveer