Foto van een kom plantaardige venkelsoep met prei en aardappel

Venkelsoep met prei en aardappel

Lunch | Soep | Voorgerecht
Lekker voedzame soep voor zomer en herfst. Perfect voor dagen dat je eigenlijk niet zoveel trek hebt. Serveer met een salade om het compleet te maken
voorbereiden

10min

koken

20min

totaal

30min

Soep is eigenlijk altijd goed. Om veel groenten te eten, restjes op te maken, of gewoon omdat het lekker is. Ook 's zomers, als het eigenlijk te warm is om te eten kan ik toch genieten van een goede kom soep. Zeker een soep die lekker voedzaam is komt dan goed van pas, want zo krijg je toch de broodnodige voedingsstoffen binnen.

Deze soep bevat lekker veel groenten en vult goed dankzij de aardappel. De mosterd geeft het wat extra pit. Serveer met brood en salade voor een complete maaltijd, eet het als voorgerecht of als lunch: het kan allemaal.

Benieuwd naar mijn favoriete kookboeken en keukenspullen? Bekijk ze op mijn productenpagina.

Ingrediënten

voor 4 personen

  • 1 el
    olie
  • 1
    ui gesnipperd
  • 1 teentje
    knoflook fijngehakt
  • 1
    prei in ringen
  • 2 knollen
    venkel kern en stengels verwijderd en grof gehakt bewaar het groen als garnering
  • 200 g
    aardappelen geschild en in grove stukken
  • 1 liter
    bouillon
  • 0.5 el
    mosterd
  • 2 el
    plantaardige melk optioneel
  • peper en zout

Bereiding

stap 1

Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de ui tot hij glazig ziet. Voeg de knoflook toe en bak even mee

stap 2

Roer de prei, venkel en aardappel erdoorheen en bak een paar minuten al roerend door tot het begint te verkleuren. Schenk de bouillon erbij, roer alles door en breng het aan de kook. Laat het ongeveer 20 minuten koken, tot de aardappels gaar zijn

stap 3

Voeg de mosterd en plantaardige melk toe en pureer alles met de staafmixer of in de blender tot een soep. . Breng op smaak met peper en zout

handige producten voor dit recept