10min
20min
30min
Soep is eigenlijk altijd goed. Om veel groenten te eten, restjes op te maken, of gewoon omdat het lekker is. Ook 's zomers, als het eigenlijk te warm is om te eten kan ik toch genieten van een goede kom soep. Zeker een soep die lekker voedzaam is komt dan goed van pas, want zo krijg je toch de broodnodige voedingsstoffen binnen.
Deze soep bevat lekker veel groenten en vult goed dankzij de aardappel. De mosterd geeft het wat extra pit. Serveer met brood en salade voor een complete maaltijd, eet het als voorgerecht of als lunch: het kan allemaal.
voor 4 personen
Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de ui tot hij glazig ziet. Voeg de knoflook toe en bak even mee
Roer de prei, venkel en aardappel erdoorheen en bak een paar minuten al roerend door tot het begint te verkleuren. Schenk de bouillon erbij, roer alles door en breng het aan de kook. Laat het ongeveer 20 minuten koken, tot de aardappels gaar zijn
Voeg de mosterd en plantaardige melk toe en pureer alles met de staafmixer of in de blender tot een soep. . Breng op smaak met peper en zout