5min
5min
Het zoutige van Parmezaanse kaas is altijd erg lekker op een bord pasta of pizza. Gelukkig zijn er steeds meer plantaardige alternatieven te krijgen. Maar wist je dat het ook heel makkelijk is om zelf te maken?
Dit is een heel simpele manier om een veganistische vervanger voor Parmezaanse kaas te maken. Er staan talloze soortgelijke recepten online, allemaal net even anders. Het komt ook allemaal niet zo nauw: iets meer van het een of het ander maakt niet heel veel uit. In plaats van cashewnoten werkt dit ook prima met amandelen.
Voor dit recept heb je een hakmolen of keukenmachine nodig. Maal het steeds maar kort, bijvoorbeeld met de pulseerknop, en kijk regelmatig of het al de gewenste consistentie heeft.
Je kunt deze plantaardige vervanger voor Parmezaanse kaas nog in een afgesloten bakje of potje nog 3 tot 4 weken bewaren. Je kunt dus eenvoudig meer van het recept maken, zodat je altijd een portie op voorraad hebt.
voor 2 personen
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of hakmolen
Mix of pulse een paar keer tot het een grof poeder wordt. Er mogen best nog wat kleine stukjes cashew in zitten
Serveer het bij Italiaanse gerechten