10min
35min
45min
Deze plantaardige chocoladecake is echt heel makkelijk en je hebt er maar weinig ingrediënten voor nodig. Het resulteert in een vrij smeuïge cake, dus verwacht geen heel luchtig resultaat. Dit recept is op basis van cacaopoeder, waardoor je niet hoeft op te letten op eventuele toevoegingen in chocolade.
Het boek Isa Does It ↗️ is al vaker voorbij gekomen, maar dan vooral hartige gerechten zoals deze stoofpot. Ook dit recept komt uit dat boek, al zijn de verhoudingen wel wat aangepast. Het origineel resulteerde meer in een hybride brownie-cake. Ook best lekker, maar niet waar ik naar op zoek was. Mogelijk zit er een verschil in de kracht van Amerikaans en Europees bakpoeder, want ik heb de hoeveelheid bakpoeder uiteindelijk ongeveer verdrievoudigd.
Tips
voor 8 personen
Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed de bodem van een springvorm van 22cm met bakpapier en smeer de rand in met olie
Meng de amandelmelk en appelciderazijn en zet opzij. Volgens het originele recept zou het een beetje moeten gaan schiften. Dat is bij mij nog niet gebeurd, maar mocht het wel zo zijn is dit dus helemaal normaal
Voeg na een paar minuten de suiker, koolzaadolie en vanille-extract toe meng alles met een garde goed door elkaar
Zeef de overige ingrediënten in een andere, grote kom. Voeg eerst de helft van de natte ingrediënten toe en roer goed. Voeg daarna de rest toe en roer tot een glad geheel. Het is niet erg als er een paar klontjes in zitten.
Bak de cake in de oven in 35 minuten gaar. Laat volledig afkoelen voordat je de springvorm verwijdert