5min
20min
25min
Soep is altijd lekker, en je kunt het zo moeilijk maken als je zelf wilt. Dat heb ik met deze soep niet gedaan. Hoewel het heel lekker is om soep te maken op basis van geroosterde paprika uit de oven of airfryer, is het op zijn tijd een soep waarin je de paprika nog echt proeft ook welkom.
Deze soep is dus bewust makkelijk gehouden. Eigenlijk kun je op deze manier heel veel verschillende groentensoepen maken: alle groenten even aanzetten in de pan, bouillon erbij, een tijdje laten pruttelen en op het laatst pureren.
voor 3 personen
Verhit de olie in een ruime kookpan. Fruit de ui samen met een snuf zout tot hij glazig ziet. Voeg de knoflook en paprika toe, en bak op middelhoog vuur een paar minuten door
Roer de tomaat erdoorheen en bak het even mee. Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en laat ongeveer 15 minuutjes pruttelen
Pureer de soep met een staafmixer of in de blender. Breng op smaak met peper en zout en serveer. Garneer eventueel met wat gedroogde oregano