Foto van een kom met tomaat-paprikasoep. Een lekker makkelijk gerechtje zonder gedoe.

Tomaat-paprika­soep

Soep | Voorgerecht
Een lekker makkelijk soepje. Zonder poespas, waardoor je de paprika en tomaat goed proeft. Ook prima als basis voor luxere varianten
voorbereiden

5min

koken

20min

totaal

25min

Soep is altijd lekker, en je kunt het zo moeilijk maken als je zelf wilt. Dat heb ik met deze soep niet gedaan. Hoewel het heel lekker is om soep te maken op basis van geroosterde paprika uit de oven of airfryer, is het op zijn tijd een soep waarin je de paprika nog echt proeft ook welkom.

Deze soep is dus bewust makkelijk gehouden. Eigenlijk kun je op deze manier heel veel verschillende groentensoepen maken: alle groenten even aanzetten in de pan, bouillon erbij, een tijdje laten pruttelen en op het laatst pureren.

Benieuwd naar mijn favoriete kookboeken en keukenspullen? Bekijk ze op mijn productenpagina.

Ingrediënten

voor 3 personen

  • 1 el
    olijfolie
  • 1 g
    ui gesnipperd
  • snufje
    zout
  • 1 teentje
    knoflook gesnipperd
  • 1
    rode paprika in blokjes
  • 2
    tomaten in blokjes
  • 500 ml
    bouillon

Bereiding

stap 1

Verhit de olie in een ruime kookpan. Fruit de ui samen met een snuf zout tot hij glazig ziet. Voeg de knoflook en paprika toe, en bak op middelhoog vuur een paar minuten door

stap 2

Roer de tomaat erdoorheen en bak het even mee. Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en laat ongeveer 15 minuutjes pruttelen

stap 3

Pureer de soep met een staafmixer of in de blender. Breng op smaak met peper en zout en serveer. Garneer eventueel met wat gedroogde oregano

handige producten voor dit recept