Foto van een kom misosoep met noedels en doperwtjes - perfect voor een thuiswerklunch

Thuiswerk miso-noedelsoep met doperwtjes

Soep | Lunch
Het grote voordeel van thuiswerken is dat je wat meer tijd hebt om zelf een lekkere lunch te maken. Deze noedelsoep met miso en doperwtjes is daar perfect voor.
voorbereiden

5min

koken

15min

totaal

20min

Na een tijd fulltime aan Plantproef te hebben gewerkt, ben ik nu alweer een aantal maanden fulltime aan het werk. Erg leuk om weer terug te zijn in mijn vakgebied en om weer regelmatig mensen om me heen te hebben. Af en toe is het ook wel weer fijn om thuis te werken, zeker omdat ik dan vaak net iets meer tijd aan de lunch kan besteden.

Voor hoe lekker ik noedelsoep vind heb ik eigenlijk maar erg weinig recepten ervoor geschreven. Tot nu toe alleen Meera Sodha's Witte-Misoramen (aanrader trouwens!), terwijl er zoveel mogelijk is. Dit is een lekker simpel gerechtje, dat veel smaak krijgt door de miso en extra pit door de gember.

Tips

  • Voeg wat blokjes tofu toe voor extra vulling
  • Ook lekker met paddenstoelen
  • Als je meerdere porties maakt is het de moeite waard om niet de miso direct aan de pan toe te voegen, maar in een kommetje met een paar eetlepels bouillon door te roeren. Anders lost het vaak niet helemaal goed op in de pan
Benieuwd naar mijn favoriete kookboeken en keukenspullen? Bekijk ze op mijn productenpagina.

Ingrediënten

voor 1 personen

  • 60 g
    ramen noedels meer of minder afhankelijk van hoeveel trek je hebt
  • 0.5 el
    koolzaad/raapzaadolie
  • 1
    lente-ui in plakjes, het wit en groen gescheiden
  • 0.5 cm
    gember geraspt of fijngehakt
  • 350 ml
    bouillon
  • 1 el
    sojasaus
  • 0.5 el
  • 50 g
    doperwten
  • edelgist optioneel
  • sesamzaad zwart of gewoon
  • chilivlokken

Bereiding

stap 1

Kook de noedels gaar volgens de instructies op de verpakking

stap 2

Verhit de olie in een kleine kookpan (het liefst met dikke bodem) op middelhoog vuur. Voeg het wit van de lente-ui toe en fruit dit 2 minuten. Voeg ook de gember toe en bak dit nog een minuut mee

stap 3

Giet de bouillon en sojasaus erbij en roer alles goed door. Dit kun je best wat langer laten pruttelen, als je er de tijd voor hebt. Voeg de miso toe en roer het door tot het is opgelost

stap 4

Voeg de doperwtjes toe en kook het 2 minuten mee tot ze ontdooid en door en door warm zijn

stap 5

Roer als laatst het edelgist door de bouillon en schep of giet het in een kom. Voeg de noedels toe en maak het gerecht af met het groen van de lente-ui, sesamzaadjes en chilivlokken