Foto van een kommetje linzentabbouleh met cherrytomaat, lente-ui en kruiden. Naar recept van Jamie Oliver.

Tabbouleh met linzen en cherry­tomaatjes

Bijgerecht | Salade | Lunch | Tussendoortje
Deze salade zet je in een handomdraai in elkaar. Heerlijk als lunch, tussendoortje, als bijgerecht bij een bbq en super lekker bij een picknick
voorbereiden

10min

koken

totaal

10min

Tabbouleh is een heerlijke salade die veel als mezze wordt gegeten. Eigenlijk is peterselie één van de basisingrediënten, maar daar ben ik zelf niet zo'n fan van. Daarom gebruik ik in plaats daarvan koriander, wat in dit gerecht ook erg lekker is. Mocht je niet van koriander houden: gebruik dan peterselie.

Dit recept is geïnspireerd op een recept van Jamie Oliver ↗️. Het is zo makkelijk, lekker en voedzaam dat ik het zeker 's zomers regelmatig maak. Om het nog makkelijker te maken gebruik ik vaak linzen uit blik in plaats van ze zelf te koken. Dit gerecht heeft lekker veel smaak door de kruiden, gebruik dus zeker genoeg.

Benieuwd naar mijn favoriete kookboeken en keukenspullen? Bekijk ze op mijn productenpagina.

Ingrediënten

voor 4 personen als bijgerecht, 2 als lunch.

  • 1 blik
    bruine linzen uitgelekt en afgespoeld
  • 3
    lente-ui in dunne plakjes
  • 200 g
    cherrytomaten gehalveerd
  • bosje
    verse munt blaadjes grof gehakt
  • bosje
    verse koriander blaadjes grof gehakt of peterselie
  • 2 el
    olijfolie
  • citroensap naar smaak

Bereiding

stap 1

Meng de linzen, lente-ui, cherrytomaatjes en kruiden in een ruime kom

stap 2

Roer de olijfolie erdoorheen, en voeg net zoveel citroensap toe tot je het lekker vindt. Breng op smaak met peper en zout en serveer

lees meer over