20min
25min
45min
Er is één ding dat ik toch echt wel mis met een plantaardig dieet: een goede stoofpot. Het is heerlijk om een pan suddervlees op het vuur te hebben staan, af en toe te roeren en het langzaam tot iets ontzettend lekkers te zien worden terwijl je huis steeds lekkerder begint te ruiken. Deze stoofpot, gebaseerd op de een stoofpot uit Isa Does It ↗️, is veel sneller klaar dan een stoofpot met vlees, maar smaakt er niet minder om.
Zeker nu het weer herfstig wordt krijg je toch weer trek in ander eten. Deze vegan stoofpot met veel groenten en paddenstoelen is heerlijk voedzaam en toch heel lekker om in de winter en herfst te eten. Serveer het met een stevig stuk brood en een salade voor een complete maaltijd. Of schep het op een kom quinoa en eet het lekker op de bank. Het kan allemaal.
voor 6 personen
Verhit een pan waarvoor je een deksel hebt op middelhoog vuur. Fruit de ui ongeveer 5 minuten tot hij glazig ziet. Voeg daarna de knoflook toe en bak deze een halve minuut mee
Voeg de wortel, rozemarijn, tijm, paprika, venkelzaad, zout, peper en de wijn of de extra bouillon toe. Breng dit aan de kook en laat het ongeveer 3 minuten doorkoken tot het vocht is gereduceerd
Voeg de gedroogde paddenstoelen en de rest van de bouillon toe, en laat dit met een deksel op de pan 5 minuten goed doorkoken
Voeg de aardappels toe, en laat de aardappels in ongeveer 10 minuten op laag vuur net aan gaar worden
Meng de bloem met het water tot er geen klontjes meer in zitten. Schenk dit vervolgens langzaam en al roerend door de stoofpot. Roer de tomatenpuree erdoor en laat het geheel in ongeveer 5 minuten dikker worden
Voeg als laatste de tofu toe, en laat het nog 5 minuten verder inkoken tot het vocht de consistentie heeft van een dikke jus