15min
10min
25min
Herfst! Spruitjes! Ik ben dol op de veelzijdigheid van koolsoorten, en ook op spruitjes. Zachtjes gesmoord, roergebakken, in een hartige taart of zelfs als winterse salade zijn ze erg lekker. Er zijn eindeloos veel lekkere spruitjesrecepten. In dit gerecht staan ze wel in de hoofdrol, maar wordt de smaak overheerst door de sticky gochujangsaus. Daardoor zijn ze perfect in de vroege herfst, om langzaam weer te wennen aan de meer winterse gerechten.
In dit recept worden de spruitjes eerst gekarameliseerd om vervolgens nog even te worden roergebakken. Daarna wordt het gerechtje afgemaakt door ze verder te roeren met een saus op basis van Gochujang, een Koreaanse chilipasta met een erg rijke smaak. Het resultaat zijn heerlijke sticky spruitjes. Lekker met een kom rijst, of als bijgerecht bij andere Koreaanse gerechten.
Tips
voor 2 personen
Maak eerst de gochujang saus door alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar te mengen
Verhit een koekenpan waar je een deksel voor hebt op middelhoog vuur. Voeg de olie toe en laat deze even warm worden
Meng ondertussen de spruitjes met de sojasaus en doe deze in de pan. Zorg ervoor dat de spruitjes goed over de pan in één laag verdeeld zijn. Past dit niet? Bak de spruitjes dan in twee batches (of in twee pannen)
Doe het deksel op de pan en laat de spruitjes 2 minuten bakken. Haal daarna het deksel eraf en bak nog 2 minuten door. Roer af en toe door
Voeg de saus toe en bak dit al roerend mee tot de saus wat is ingedikt en sticky is
Garneer met de toppings en serveer