15min
15min
30min
Een lekker pittige en vullende maaltijdsoep, geïnspireerd op een recept van 101Cookbooks ↗️. In de basis zit er alleen kool en aardappel in, maar je kunt het zelf verrijken met verschillende toppings. Maak de soep lekker ‘s zomers met wat cherrytomaatjes. Voor extra eiwitten kun je er kleine blokjes tofu aan toevoegen.
In dit gerecht zit Toban Djan, een pittige peperpasta op basis van gefermenteerde pepers uit de Sichuan-provincie in China. Dit is bepalend voor de smaak van de soep. Dit is niet in de supermarkt te koop, maar goed verkrijgbaar bij de toko. Aziatische ingrediënten ↗️ geeft een uitgebreidere uitleg en heeft een lijstje wat er zoal verkocht wordt. Ik gebruik zelf de versie van Lee Kum Kee, omdat die vrij gemakkelijk te krijgen is. In het originele recept ↗️ staat dat je het kunt vervangen voor een andere soort pittige pasta. Dit heb ik niet geprobeerd.
voor 4 personen
Verhit de sesamolie in een ruime kookpan. Voeg de gember, knoflook en lente-ui toe en verhit totdat de geuren vrijkomen
Voeg de toban djan toe en bak 30 seconden mee
Voeg eerst de miso, sojasaus en een klein deel van het water toe, en roer het door elkaar tot het goed gemengd is. Voeg vervolgens de rest van het water toe, en proef of het goed op smaak is
Voeg de aardappels toe, breng het aan de kook en laat het pruttelen tot ze amper gaar zijn, ongeveer 7 minuten
Voeg de kool en eventuele andere toppings toe, en laat het nog een paar minuten pruttelen
Roer de tahin door de soep en serveer. Maak de soep eventueel af met wat verse basilicum, bieslook of het groene van een lente-uitje