5min
15min
20min
Tempeh is een heel gezonde vleesvervanger. Doordat het gemaakt wordt door hele sojabonen te fermenteren is het een heel ander product dan tofu. Afwisseling is altijd lekker, maar uit gemak kies ik toch vaak gewoon voor tofu, aangezien ik daar bekender mee ben. Dit recept voor spicy sticky tempeh zorgt er wel voor dat ik vaker tempeh in huis haal.
Het recept is geïnspireerd op een recept uit Vegan soul food van Jason Tjon Affo ↗️. Het belangrijkste verschil is dat ik de marinade graag wat vochtiger maak voor een extra sticky resultaat. Ook bak ik de tempeh knapperig in de airfryer in plaats van rode kool
Deze spicy sticky tempeh is heerlijk om bij verschillende maaltijden als bijgerecht te serveren. Eet deze tempeh bij een kom noodles of op een buddhabowl. Of serveer het op een broodje met wat sla en ingelegde rode kool. Of snoep het - zoals ik - gewoon zonder iets erbij op.
voor 4 personen
Verwarm de airfryer voor 200°C. Doe de reepjes tempeh in een kom en meng met de olie. Bak de tempeh in 10-12 minuten goudbruin. Hussel halverwege door
Maak ondertussen de saus. Meng de overige ingrediënten door elkaar. Het moet ongeveer de consistentie hebben van barbecuesaus. Voeg zo nodig een klein beetje extra water toe
Verhit als de tempeh klaar is een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een beetje olie toe. Bak de tempeh met de saus nog een paar minuten tot de saus wat is ingedikt en sticky is