5min
15min
20min
Na een heerlijke vakantie in Italië heb ik toch nog steeds trek in pasta. Wat me daar heel erg opviel was hoe eenvoudig ze de pastagerechten houden. Zo at ik daar bijvoorbeeld Pici (een soort dikke spaghetti) met een saus op basis van aubergine. Een heel eenvoudig gerecht, waarbij de aubergine nog heerlijk puur smaakte.
Dat gerecht inspireerde me voor deze pasta, waarbij in plaats van aubergine courgette is gebruikt als basis voor de saus. De oesterzwammen hebben wat weg van bacon en geven het gerecht wat extra hartigheid, waardoor een vervanger voor kaas niet meer nodig is. Het mag natuurlijk wel.
voor 4 personen
Begin met de oesterzwammen. Die worden lekkerder naarmate je ze langer bakt. Verhit wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de oesterzwammen met een snuf zout toe en bak een klein beetje aan
Meng ondertussen de overige ingrediënten in een kommetje en giet het bij de oesterzwammen in de pan. Meng goed door, zet het vuur iets lager en laat 10 tot 15 minuten bakken terwijl je af en toe roert
Verhit voor de courgettesaus olie in een pan waar je een deksel voor hebt. Bak de knoflook ca. 30 seconden en voeg vervolgens de courgette toe. Bak deze 5 minuten op middelhoog/hoog vuur tot het zacht en bruin begint te worden. Roer regelmatig. Draai na 5 minuten het vuur laag en doe het deksel op de pan. Laat de courgette zo nog 10 minuten doorbakken. Roer af en toe
Breng terwijl de courgette bakt voor de spaghetti een ruime pan met water aan de kook. Voeg een flinke snuf zout toe en kook de spaghetti volgens de verpakking beetgaar
Roer voordat je de spaghetti afgiet 2 of 3 eetlepels van het kookvocht door de courgettesaus. Giet de spaghetti af en roer door de saus. Maak het gerecht af met citroenschil en verse basilicum. Serveer met de gebakken oesterzwammen