10min
20min
40min
Het liefst maak je natuurlijk eigenlijk tomatensoep van verse tomaten. In de winter kan dat wel, maar dan zijn verse tomaten niet op hun lekkerst. Toch kun je ook in de winter erg veel zin krijgen in tomatensoep. En zeker dan kun je soms verlangen naar de wat zoetere smaak van tomatensoep uit blik of zak. Dit recept is geïnspireerd op een recept uit Isa Does It ↗️, wat precies dat biedt.
Voor dit recept gebruik je een pak gezeefde tomaten (of passata op zijn Italiaans) in plaats van verse. Hierdoor wordt de soep voller van smaak en wat zoeter. Met nog een extra zoetje van de agavesiroop lijkt het erg op hoe ik me tomatensoep uit blik herinner, maar dan goed gevuld met verse groenten en doperwtjes uit de diepvries. Gecombineerd met een snee brood en wat salade is het een complete maaltijd.
Tips
voor 4 flinke kommen
Verhit een grote kookpan op middelhoog vuur. Voeg de olie toe en fruit de ui samen met een snuf zout in 5 minuten glazig. Bak de knoflook nog ongeveer 30 seconden mee
Voeg de aardappel, wortel, tijm en bouillon toe en roer alles goed door elkaar. Doe het deksel op de pan en breng aan de kook. Zet zodra het kookt het vuur laag, en laat het 5 minuten zachtjes pruttelen
Voeg de vermicelli, doperwten en gezeefde tomaten toe, roer door en breng opnieuw aan de kook. Laat het zachtjes pruttelen tot de vermicelli gaar is
Zet het vuur uit en laat het minstens 10 minuten staan voordat je het opdient. Hier wordt het echt veel lekkerder van. Proef, en breng indien nodig op smaak met peper en zout