10min
10min
Een salade is altijd heel lekker als bijgerecht, maar eigenlijk wil je daar nooit al teveel tijd aan besteden. Vaak heb je het al druk genoeg met de andere gerechten. Deze salade is erg weinig werk, en ook de dressing maak je met maar een paar ingrediënten helemaal zelf. Door de tahin is de dressing lekker romig, terwijl het citroensap zorgt voor een zure tegenhanger. Erg lekker!
De komkommer-tomatensalade werkt erg goed als fris bijgerechtje bij verschillende gerechten. Zo past het goed bij couscous, maar zal het ook niet misstaan bij een barbecue. Zelf vind ik 'm het lekkerst op broodje of wrap met oesterzwammenshoarma
Tips
voor 4 personen
Doe de komkommer, tomaat, rode ui en rode peper in een kom
Meng de tahin met het citroensap. Dit zal eerst een beetje schiften, maar als je blijft roeren wordt het vanzelf een egale dikke massa. Voeg daarna beetje bij beetje water toe. Hij hoeft niet zo dun te worden als dressing, want hij zal nog iets verdunnen door het vocht uit de komkommer en tomaat
Roer de dressing samen met de koriander door de groenten en breng op smaak met peper en zout