10min
40min
Nu we steeds meer richting de lente beginnen te gaan komt er ook steeds vaker salade op tafel. Helaas zijn er in maart nog niet zoveel groene bladgroenten in het seizoen; de keuze is meestal beperkt tot veldsla en babyspinazie.
Zet daarom in plaats van een groene salade eens deze salade van knolselderij op tafel. Hij heeft wel wat weg van koolsalade - of coleslaw - maar in plaats van kool gebruik je knolselderij. Dit is wat frisser van smaak, waardoor de salade toch weer een heel ander karakter heeft. Wel is deze salade even lekker om bij een bbq te serveren, of mee te nemen in de picknickmand.
Tips
voor 2 personen
Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Zet opzij
Doe de reepjes knolselderij en appel in een kom. Meng de dressing er goed doorheen - gebruik eventueel je handen. Dek de schaal af en zet het minimaal 30 minuten in de koelkast zodat de knolselderij wat zachter kan worden
Breng eventueel op smaak met extra peper en zout. Schep de walnoten erdoorheen en serveer