10min
15min
25min
Een bord pasta met roomsaus en spinazie is altijd goed, zeker omdat er zoveel afwisseling mogelijk is. Dit recept gebruikt een plantaardige bechamelsaus als basis voor romige pasta met spinazie.
Er zijn verschillende manieren om een plantaardig alternatief voor bechamelsaus te maken. Een saus op basis van cashewnoten is heerlijk en romig, maar ook wel duur en je hebt er een goede blender voor nodig. Deze vegan roomsaus is meer gebaseerd op een klassieke bechamelsaus. De boter is vervangen met olijfolie, en in plaats van gewone melk gebruik je plantaardige melk.
Tips:
voor 4 personen
Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de pasta volgens de verpakking
Maak ondertussen de bechamelsaus. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een sauspan. Voeg de bloem toe en maak dit door continue te roeren tot een roux. Het is belangrijk dat de bloem gaar is voordat de melk erbij gaat. Dit is het geval wanneer de roux de textuur heeft van nat zand
Voeg een klein beetje melk toe. Blijf roeren tot de melk volledig is opgenomen. Herhaal dit tot de saus vloeibaar begint te worden. Dan kun je de rest van de melk toevoegen. Voeg de edelgistvlokken, nootmuskaat, peper en zout toe. Roer goed en laat het op zacht vuur rustig pruttelen tot het de juiste dikte heeft. Roer af en toe door
Verhit in een andere pan een deel van de olie en bak hierin de ui op gemiddeld vuur in ongeveer 5 minuten glazig. Voeg op het laatst de knoflook toe
Voeg de gare pasta toe aan de pan met ui en knoflook. Roer de bechamelsaus erdoorheen. Voeg als laatst de spinazie toe en verhit het tot het slinkt. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout