10min
25min
35min
Soep doet het altijd goed. Het is een uitstekende manier om groenten op te maken die dreigen te verleppen - of zelfs al een beetje verlept zijn - maar ook een heel makkelijke manier om nog wat extra groenten te eten. Deze prei-courgettesoep bevat lekker veel groenten en wat aardappel voor extra vulling en romigheid.
Dit is zo'n typische soep waarbij je even een uitje en wat knoflook fruit, alle groenten en het vocht toevoegt en wacht tot het gaar is. Daarna mix je het glad met de staafmixer of in de blender, en het is klaar om te serveren. Veel makkelijker wordt het niet. Eigenlijk heb je er helemaal geen recept voor nodig, want je kunt net zo makkelijk andere ingrediënten gebruiken en ook tot een lekker resultaat komen.
Toch is deze soep wel de moeite waard om te proberen. De courgette en prei gaan heel goed samen met de tijm. Terwijl de aardappel en plantaardige melk er juist voor zorgen dat de soep romig wordt, maakt het citroensap het helemaal af met een zuurtje. En citroen en tijm zijn ook al zo lekker samen.
Voor dit recept heb je een blender of staafmixer nodig.
voor 4 kommen
Verhit een soeppan op middelhoog vuur. Voeg de olie toe en fruit de ui en knoflook in een paar minuten tot glazig
Voeg de courgette, prei, bleekselderij toe samen met de tijm en een snuf zout en roer alles door elkaar. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat het ongeveer 20 minuten zachtjes koken tot de aardappel goed gaar is
Voeg de plantaardige melk en het citroensap toe en pureer alles glad in een blender of met de staafmixer