10min
1u30min
1u40min
Geroosterde aardappels zijn eigenlijk altijd goed en overal lekker bij. Zonder al teveel toevoegingen smaakt het al heel goed, maar soms wil je eens wat anders. Geef ze eens een Portugees tintje. Met deze Portugese aardappels uit de oven serveer je een heerlijk bijgerecht waar bijna geen voorbereiding voor nodig is. Je hoeft alleen alle ingrediënten te mengen, het in de oven te zetten en 1,5 uur later is het klaar.
Erg lekker bij de Portugese rijst met witte bonen en groene kool.
Tips
voor 4 personen
Verwarm de oven voor op 180°C
Meng het water met de azijn, gerookt paprikapoeder en de agavesiroop in een ovenschaal. Voeg de ui, tomatenblokjes en aardappel toe. Breng op smaak met peper en zout en roer alles goed door
Bak de aardappels 1,5 uur in de voorverwarmde oven. Schep elk half uur om