5min
45min
50min
Misschien begint het op te vallen: ik houd van gerechten die je in de oven kunt stoppen en waar je dan niet al teveel omkijken meer aan hebt. Als je ook niet zoveel ingrediënten nodig hebt en het makkelijk is om voor te bereiden is het snel goed. De oven is heel goed in simpele ingrediënten transformeren tot iets heel bijzonders.
Dat geldt ook voor dit gerecht. Het komt uit De Groene Barbecue van Rukmini Iyer ↗️ en is dus eigenlijk bedoeld voor op de bbq. En hoewel het op de barbecue heerlijk wordt, is dit ook een bijgerecht dat je wilt eten als het buiten minder lekker weer is. De groenten langzaam in de oven roosteren geeft ook een ontzettend lekker resultaat, en is dus zeker de moeite waard. Het duurt wel iets langer dan wanneer je de prei en portobello op de bbq gaart, maar tegelijkertijd is het ook minder werk. Waar je ook voor kiest: het is hoe dan ook lekker.
Tips
voor 3 personen
Oven: Verwarm de oven voor op 180°C
Meng de prei en portobello in een grote kom met de olijfolie en zeezoutvlokken. Doe dit voorzichtig zodat je de portobello's niet beschadigt
Leg de portobello met de bolle kant omhoog in een grote ovenschaal. Verdeel de prei eromheen.
Oven: Rooster het 45 minuten in de oven tot de portobello gaar is en de prei zacht. Draai na 15 minuten de portobello's om zodat de bolle kant naar beneden ligt en roer de prei om. Roer na nog eens 15 minuten de prei nogmaals om, maar laat de portobello's met de bolle kant naar beneden liggen
Bbq: Gril de groenten in 15 tot 20 minuten gaar. Draai elke 5 minuten om.
Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar
Doe de groenten in een serveerschaal, verdeel de dressing eroverheen en serveer warm