15min
150min
Deze verse salsa - of Pico de Gallo - is een heerlijk simpel gerechtje, dat lekker is om met tortillachips op te scheppen of als bijgerecht bij een grotere maaltijd. Eet het bijvoorbeeld bij Mexicaanse rijst of bij een Mexicaanse bonenschotel. Het is een heel makkelijke (en lekkere!) manier om wat extra groenten binnen te krijgen.
De salsa wordt het lekkerst als je tomaten gebruikt waar niet al teveel vocht in zit. Is het vruchtvlees van je tomaten eerder vochtig dan vlezig? Dep dan wat van het vruchtvlees op met een stuk keukenpapier voordat je verder gaat met het recept. Met een hakmolen of keukenmachine staat dit hapje binnen de kortste keren op tafel. Met de hand snijden gaat ook heel goed.
voor 4 personen
Dit recept is het snelst te maken met een hakmolen of keukenmachine. Met de hand snijden kan ook, maar dan ben je wat langer bezig. Begin dan bij stap 5
Met de hakmolen of keukenmachine: Snijd de cherrytomaten, rode ui, peper en koriander grof.
Doe alle ingrediënten in de kom van de keukenmachine. Pulse een paar keer tot alles gehakt is. Het is niet de bedoeling dat het een saus wordt, dus wees alert om het niet te lang te mixen
Proef, en breng zo nodig verder op smaak. Is het niet pittig genoeg? Voeg dan een paar zaadjes van de peper toe.
Met de hand: Snijd de cherrytomaten, rode ui en peper heel fijn. Hak ook de koriander fijn
Meng dit in een kom met de overige ingrediënten. Proef, en breng zo nodig verder op smaak.