5min
25min
30min
Voor hoe vaak wij pasta eten staan er eigenlijk maar erg weinig pastagerechten op Plantproef. Terwijl het eigenlijk altijd lekker en bijna nooit te ingewikkeld is. De meeste pasta's staan binnen een half uur op tafel. Het enige risico dat je loopt met pasta is dat het snel een beetje hetzelfde wordt.
Daarvoor is dit recept een uitkomst. Dit is een vegan variant op een recept uit SIMPEL van Ottolenghi. Het is veel kruidiger dan je gewend bent van pastagerechten, en doet bijna Midden-Oosters aan. Door die kruidigheid, gecombineerd met het zuur van de citroen en wat zoute ingrediënten, heeft deze pasta geen kaas nodig. Ook de edelgist kun je in de kast laten staan - al vind ik het er eigenlijk wel lekker bij.
Tips
voor 4 personen
Verwarm de olie in een braad- of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, komijn, tijm, sojasaus en citroenschil toe, samen met een snuf zout en zwarte peper. Bak ongeveer 3 minuten, tot de ui glazig begint te worden
Voeg de kikkererwten en agavesiroop toe, en bak dit nog 8 minuten door. Roer af en toe om te voorkomen dat het aanbrandt. Voeg ook de bouillon en het citroensap toe, en laat het minimaal 5 minuten zachtjes inkoken. De saus zal wat indikken tijdens het koken. Haal het van het vuur en zet apart
Kook ondertussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen van de verpakking
Roer de spinazie en koriander door de kikkererwten en laat het slinken. Zet het zonodig nog even op het vuur. Strooi de za'atar over de pasta en breng op smaak met peper en zout