5min
15min
20min
Het belangrijkste van dit gerecht is de saus. De noedels zijn ook wel noodzakelijk, maar de saus maakt dit gerecht ontzettend lekker. De groenten kun je aanpassen naar waar je trek in hebt of wat er in het seizoen is. Gecombineerd met tofu zet je met dit recept heel snel een volwaardige maaltijd op tafel.
Pad Thai bevat meestal garnalen en ei, maar in dit recept mis je dat helemaal niet. Het is geïnspireerd op een recept voor Pad Thai met broccolini uit Meera Sodha's Azië. Net als meer recepten in dat boek is dit zeker geen authentiek recept, en ook in dit geval is dat helemaal niet erg. De combinatie van de pindasaus en verse munt is iets wat ik nog niet eerder heb geproefd.
Tips
voor 4 personen
Maak eerst de saus. Roer hiervoor alle ingrediënten voor de saus samen met 4 eetlepels water door elkaar. Zet opzij
Kook de noedels volgens de verpakking gaar. Giet af, spoel om met koud water en roer er wat olie doorheen zodat het niet gaat plakken
Verhit de olie in een hapjespan of grote koekenpan waar je een deksel voor hebt en bak de blokjes tofu 5 minuten terwijl je ze regelmatig omschept. Voeg de knoflook, gember en peper toe en bak nog 1 of 2 minuten mee tot het begint te verkleuren
Roer de wortel erdoorheen en voeg 4 eetlepels water toe. Doe het deksel op de pan en laat de wortel 5 minuten stomen. Voeg daarna de paprika en saus toe, roer door en laat weer 2 minuten met het deksel op de pan staan
Draai het vuur laag en voeg beetje voor beetje de noedels toe. Verdeel het over de borden en garneer met sesamolie, sesamzaad en munt. Serveer met een partje limoen