5min
15min
20min
Bij curry eet ik graag een of meerdere bijgerechten, alleen heb ik niet altijd tijd en/of zin om daar al te lang voor in de keuken te staan. Gelukkig zijn er ook recepten die zich goed lenen om te maken terwijl je op je andere gerechten wacht.
Dit gerechtje, gebaseerd op het recept op One Green Planet ↗️, is daar een van. Het is erg simpel om te maken en kost weinig tijd. Het is prima te bereiden terwijl je op de curry en rijst wacht. Doperwtjes zijn ontzettend gezond, waardoor je met dit recept onder andere ook nog extra vezels, vitamine C, kalium en foliumzuur toevoegt aan de maaltijd.
Dit gerecht hoeft trouwens niet per se als onderdeel van meerdere gerechten geserveerd te worden. Het is alleen met rijst ook al erg lekker, bijvoorbeeld als lunch. Roer in dat geval de verse koriander er pas doorheen nadat je de mutter masala opgewarmd.
Tips
voor 3 personen
Verhit de olie in een koekenpan. Voeg als de olie heet is de komijnzaadjes toe, en wacht tot ze beginnen te knisperen. Roer af en toe even door om te voorkomen dat het aanbrandt
Bak de sjalot mee tot deze goudbruin kleurt
Voeg de champignons toe, de gedroogde kruiden, peper en zout toe en roer alles goed door elkaar
Voeg de doperwten toe, doe het deksel op de pan en laat het 5 minuten pruttelen
Roer de koriander erdoorheen en serveer