10min
15min
25min
Bij een plantaardig eetpatroon mis je soms jus voor over de aardappels of om een vleesvervanger in te drenken. Isa Does It ↗️ biedt een goed vegan alternatief voor jus op basis van linzen en miso. Door de linzen voeg je zo gemakkelijk extra eiwitten toe aan de maaltijd, terwijl de miso zorgt voor erg veel smaak. Deze jus is lekker dik en heerlijk bij Hollandse pot, of zoals Isa het serveert bij een kom quinoa. Het doet het ook erg goed over een simpel bord aardappelpuree.
Voor dit recept heb je een staafmixer of blender nodig.
voor 4 personen
Meng de maïzena of pijlwortel goed met 125ml van de bouillon en zet opzij
Verhit de olie op middelhoog vuur en bak hierin de ui in een paar minuten glazig
Bak de knoflook en tijm nog ongeveer een minuut mee
Voeg de rest van de bouillon, de linzen, miso, peper en zout toe en verhit het tot het kookpunt
Pureer het met de staafmixer of in de blender tot een redelijk smeuïg geheel. Het is niet erg als het wat grover blijft
Roer de maïzena nog een keer goed door en voeg dit al roerend toe zodat alles goed mengt
Laat het geheel nog ongeveer 7 minuten langzaam pruttelen tot het de juiste consistentie heeft. Roer regelmatig