1min
1u
1u1min
Als het buiten koud en guur is is het heerlijk om je op te warmen aan een kop erwtensoep. Deze Nederlandse klassieker is natuurlijk heerlijk - bekijk hier een plantaardig recept - maar deze Marokkaanse variant mag ook niet op Plantproef ontbreken. Hij is veel eenvoudiger om te maken en je hebt er maar weinig ingrediënten voor nodig. Toch is hij heerlijk van smaak. Het is een lekker vullende soep die ook prima als lunch kan. Serveer eventueel met wat brood om erin te dopen.
Op zoek naar recepten voor een plantaardige variant van erwtensoep kwam ik op Crisiskoken een recept voor Marokkaanse erwtensoep ↗️ tegen. Dit gerecht is van zichzelf al plantaardig. Er zijn nog talloze andere recepten voor besara of tamarakt te vinden, maar deze stak erbovenuit in zijn eenvoud. Dit gerecht wordt natuurlijk ook niet voor niets geserveerd in een restaurant van Nadia Zerouali.
Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.
Tips
voor 4 personen
Doe de spliterwten samen met het water, de knoflook en een goede snuf zout in een pan en breng aan de kook. Zet het vuur zo laag mogelijk en kook de spliterwten in ongeveer een uur gaar
Breng de soep op smaak met de komijn en eventueel wat extra zout. Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel
Garneer met de olijfolie en chilivlokken