2min
15min
17min
Geroosterde paprika is een heerlijk smaakvolle toevoeging aan tal van gerechten. Doe het in een wrap, voeg het toe aan een salade, of gebruik het als ingrediënt voor vegan kaassaus. Of verwerk het in harissa of muhammara om extra veel smaak aan je gerecht te geven.
Gegrilde paprika is kant-en-klaar te koop in een pot (waar overigens niets mis mee is), maar het is ook heel makkelijk zelf te maken. Zeker als je een airfryer hebt. Met dit recept maak je binnen no-time zelf geroosterde paprika, klaar om aan de heerlijkste gerechten toe te voegen.
Tips
voor 1 paprika
Smeer de paprika in met olie, peper en zout. Je wilt dat de hele paprika bedekt is. Dit gaat het makkelijkst met je handen
Let de paprika op het rooster van de airfryer. Zorg ervoor dat de paprika over één laag verdeeld is en de stukken elkaar niet overlappen
Gril de paprika op 180°C in 15 minuten gaar