Foto van gele paprika geroosterd in de airfryer

Makkelijke en snelle geroosterde paprika

Bijgerecht
Snel zelf geroosterde paprika maken? Met dit recept rooster je de paprika in 15 minuten gaar in de airfryer. Makkelijker kan bijna niet.
voorbereiden

2min

koken

15min

totaal

17min

Geroosterde paprika is een heerlijk smaakvolle toevoeging aan tal van gerechten. Doe het in een wrap, voeg het toe aan een salade, of gebruik het als ingrediënt voor vegan kaassaus. Of verwerk het in harissa of muhammara om extra veel smaak aan je gerecht te geven.

Gegrilde paprika is kant-en-klaar te koop in een pot (waar overigens niets mis mee is), maar het is ook heel makkelijk zelf te maken. Zeker als je een airfryer hebt. Met dit recept maak je binnen no-time zelf geroosterde paprika, klaar om aan de heerlijkste gerechten toe te voegen.

Tips

  • Je kunt de geroosterde paprika een paar dagen in de koelkast bewaren
  • Wil je een extra zacht resultaat? Doe de paprika dan na het bakken in een schaal en dek af met aluminiumfolie. Laat de paprika nog ongeveer 15 minuten doorstomen. Eventueel kun je de paprika ook ontvellen
  • Geen airfryer? Je kunt de paprika ook in de oven roosteren. Reken dan op 20 tot 25 minuten op 180°C. Keer de paprika halverwege om

Benieuwd naar mijn favoriete kookboeken en keukenspullen? Bekijk ze op mijn productenpagina.

Ingrediënten

voor 1 paprika

  • 1
    paprika steel, zaadjes en zaadlijsten verwijderd en in kwarten
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1 teentje
    knoflook

Bereiding

stap 1

Smeer de paprika in met olie, peper en zout. Je wilt dat de hele paprika bedekt is. Dit gaat het makkelijkst met je handen

stap 2

Let de paprika op het rooster van de airfryer. Zorg ervoor dat de paprika over één laag verdeeld is en de stukken elkaar niet overlappen

stap 3

Gril de paprika op 180°C in 15 minuten gaar

handige producten voor dit recept