5min
25min
30min
Elke keer als ik chips als avondeten eet, voel ik me weer een beetje kind. Door in dit gerecht nacho chips te combineren met linzen, tomaat en avocado is het alsnog een redelijk gezonde keuze. Natuurlijk zijn nacho chips niet de allergezondste koolhydratenbron, maar zo af en toe snacken mag ook gewoon. Daarnaast is dit door de overige ingrediënten toch een redelijk gebalanceerde maaltijd. Als je toch liever geen chips als diner serveert, kun je deze nachoschotel prima tijdens een avond met vrienden als snack op tafel zetten. Laat het alleen niet te lang staan, want dan zuigt de chips zich vol met het vocht van de saus.
Dit recept is gebaseerd op de “5 Minute Loaded Lentil Nacho Bowl” van The Happy Pear ↗️. “Epic, incredibly tasty, great party food that is super easy to make.” Wie wil dat nou niet? 5 minuten is wel wat onderschat (ik was zeker een half uur bezig), maar de rest is zeker waar. De linzenbolognese is trouwens ook prima geschikt als pastasaus en goed in te vriezen, dus houd gerust wat over. Serveer er eventueel een salade bij.
Voor de cashew-kaassaus heb je een blender nodig.
Tips
voor 4 personen
Begin met het maken van de linzenbolognese. Verhit de olie in een hapjespan op hoog vuur. Voeg de lente-ui en de helft van de rode peper toe en bak dit tot het bruin begint te kleuren. De rest van de rode peper gebruik je als garnering - Roer de verse tomaten, samen met de snuf zout door de ui en peper
Roer de verse tomaten, samen met de snuf zout door de ui en peper
Voeg de linzen, sojasaus en ahornsiroop toe en bak dit een minuut mee. Roer daarna het blik tomatenblokjes erdoorheen en breng aan de kook. Het is na een paar minuten al klaar om te eten, maar het wordt lekkerder naarmate het langer staat. Roer af en toe.
Terwijl de linzenbolognese pruttelt maak je de cashew-kaassaus. Laat de cashewnoten uitlekken. Stop het samen met alle andere ingrediënten in de blender en blend dit tot het glad en smeuïg is
Houd wat koriander apart als garnering. Prak de avocado samen met de rest van de koriander, limoensap, peper en zout tot een grove structuur. Het is niet erg als er wat stukjes in zitten
Om te serveren: leg een laag chips op een groot diep bord. Verdeel hier zoveel linzenbolognese over dat het nog wel goed met de chips op te scheppen is. Verdeel daar weer de cashew-kaassaus overheen. Doe hier een paar schepjes avocado overheen. Herhaal dit eventueel voor nog een laag of doe hetzelfde op een tweede bord. Garneer met de overhouden rode peper en koriander. Houd je van spicy? Doe er dan nog wat plakjes jalapeno-peper bovenop