15min
45min
1u
Rode kool met appel is natuurlijk een klassieker. De zelf gemaakte variant smaakt weer heel anders dan die je kant-en-klaar in een plastic verpakking kunt kopen. Het leuke aan zelf maken is ook dat je het helemaal naar eigen smaak klaar kunt maken.
Dit recept voor rode kool met appel is heel geschikt voor de feestdagen. Door de toevoeging van kaneel, steranijs en kruidnagel is het lekker kruidig en daardoor net weer even wat specialer. Net als veel winterse gerechten duurt het wel even voordat het klaar is, maar valt de voorbereiding alles mee.
Tips
voor 6 personen
Smelt de boter in een braadpan op middelhoog vuur. Voeg de rode kool en appel toe en bak dit 10 minuten tot het zacht begint te worden
Voeg de overige ingrediënten toe en meng alles goed door elkaar. Dek het af met een deksel en laat het 45 minuten op laag vuur zachtjes pruttelen tot de rode kool zacht is. Roer af en toe door
Breng op smaak en serveer warm