15min
10min
25min
Plantaardig barbecueën hoeft niet saai te zijn. Er is met groente zoveel mogelijk! Wat wel een uitdaging kan zijn is om genoeg vulling binnen te krijgen. In dit gerechtje zorgt de gnocchi daarvoor. Geïnspireerd op een recept van De Groene Barbecue van Rukmini Iyer, die naar eigen zeggen wel vaker gnocchi grilt om het lekker knapperig te maken. Dat geldt ook voor gnocchi gegrild op de barbecue: deze krijgt een fijn krokant laagje.
Dit is zeker geen ingewikkeld gerechtje, maar let wel op de timing van de gnocchi. Je wilt niet dat deze te gaar wordt, want dan loop je het risico dat het van het stokje valt tijdens de bereiding.
Tips
voor 4 stokjes
Kook de gnocchi ongeveer 2 minuten in gezouten water. Giet ze meteen af als ze boven komen drijven en spoel af met koud water. Laat uitlekken
Meng de pesto met de olijfolie in een grote kom. Voeg de paprika en gnocchi toe en roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met zwarte peper en rijg alles op barbecuespiesen
Bestrijk de spiesen vlak voordat je ze gaat barbecueën met wat olie. Bak ze op een hete barbecue tot de gnocchi krokant is en de spiesen mooie grillstrepen krijgen. Keer regelmatig om
Maak de dressing door alle ingrediënten door elkaar te mengen. Proef of er meer pesto of citroen nodig is. Breng op smaak met peper en zout
Serveer de gnocchi-paprikaspiesen met de dressing