5min
10min
15min
Doenjang is een Koreaanse pasta gemaakt van gefermenteerde sojabonen. Het lijkt een beetje op miso, maar heeft een heel kenmerkende, eigen smaak. Doenjang is vooral bekend van het gerecht Doenjang Jjigae, een heerlijke Koreaanse stoofpot. Deze soep lijkt daar wel een beetje op, maar is veel sneller klaar en makkelijker om te maken.
Dit recept komt uit het Basisboek Korea van Caroline Hwang ↗️. Hoewel dit boek ook veel gerechten met vlees en vis behandelt, staan er ook veel recepten in die van zichzelf al plantaardig zijn. In tegenstelling tot Het Korean Vegan kookboek ↗️ van Joanne Lee Molinaro, met alleen maar vegan recepten, zijn de recepten in het Basisboek Korea vaak een stuk eenvoudiger en heb je er veel minder ingrediënten voor nodig. Dit soepje is daar een duidelijk voorbeeld van.
Breng de bouillon in een ruime pan aan de kook. Roer de doenjang erdoorheen tot het volledig is opgelost
Voeg de tofu, sojasaus en knoflook toe en laat het 5 minuten pruttelen
Voeg de spinazie toe en kook het ongeveer 2 minuten mee tot het geslonken is. Breng eventueel op smaak met peper en zout
Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met de lente-ui