Foto van een kom met Koreaanse soep met tofu en spinazie

Koreaanse tofu­soep met spinazie en doenjang

Soep
Een heerlijk makkelijk en snel plantaardig soepje met tofu, spinazie en de kenmerkende Koreaanse smaak van doenjang
voorbereiden

5min

koken

10min

totaal

15min

Doenjang is een Koreaanse pasta gemaakt van gefermenteerde sojabonen. Het lijkt een beetje op miso, maar heeft een heel kenmerkende, eigen smaak. Doenjang is vooral bekend van het gerecht Doenjang Jjigae, een heerlijke Koreaanse stoofpot. Deze soep lijkt daar wel een beetje op, maar is veel sneller klaar en makkelijker om te maken.

Dit recept komt uit het Basisboek Korea van Caroline Hwang ↗️. Hoewel dit boek ook veel gerechten met vlees en vis behandelt, staan er ook veel recepten in die van zichzelf al plantaardig zijn. In tegenstelling tot Het Korean Vegan kookboek ↗️ van Joanne Lee Molinaro, met alleen maar vegan recepten, zijn de recepten in het Basisboek Korea vaak een stuk eenvoudiger en heb je er veel minder ingrediënten voor nodig. Dit soepje is daar een duidelijk voorbeeld van.

Benieuwd naar mijn favoriete kookboeken en keukenspullen? Bekijk ze op mijn productenpagina.
Deze pagina bevat affiliate links. Als je via een van deze links iets bestelt ontvang ik daar mogelijk een vergoeding voor. Dit houdt Plantproef in de lucht. Het kost jou niets extra.

Ingrediënten

voor 4 personen

  • 1 liter
    bouillon
  • 2 el
    doenjang
  • 350 g
    tofu in blokjes
  • 1 el
    sojasaus
  • 1 teentje
    knoflook geperst
  • 150 g
  • peper en zout
  • 1
    lente-ui in ringetjes als garnering

Bereiding

stap 1

Breng de bouillon in een ruime pan aan de kook. Roer de doenjang erdoorheen tot het volledig is opgelost

stap 2

Voeg de tofu, sojasaus en knoflook toe en laat het 5 minuten pruttelen

stap 3

Voeg de spinazie toe en kook het ongeveer 2 minuten mee tot het geslonken is. Breng eventueel op smaak met peper en zout

stap 4

Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met de lente-ui