5min
20min
25min
Dit bijgerecht is geïnspireerd door één van mijn favoriete gerechten uit één van mijn favoriete kookboeken: Azië van Meera Sodha. Vanuit een Westers perspectief lijkt de toevoeging van peer aan een hartig gerecht op het eerste gezicht gek. Maar in Korea is dit veel gebruikelijker. Zo wordt het in het bekende vleesgerecht Bulgogi vaak gebruikt in de marinade, om het vlees niet alleen extra smaak te geven, maar ook extra mals te maken.
Deze saus heeft duidelijke kenmerken van de marinade voor Bulgogi. Wel krijgt de tofu in dit gerecht wat extra pit door de gochujang, een Koreaanse pasta op basis van gefermenteerde pepers. Dit combineert erg mooi met de friszoete smaak van de peer. Serveer de Koreaanse tofu met rijst en broccoli voor een complete maaltijd. Of maak het als onderdeel van een Koreaans feest, gecombineerd met verschillende banchang.
Tips
voor 2 personen
Bak de tofu in de airfryer op 200°C in 10 minuten krokant
Maak ondertussen de saus. Meng de sojasaus, honing, knoflook, gember, peer, het wit van de lente-ui, sesamolie en de gochujang en het water in een kom. Verhit de olie in een pan op middelhoog/hoog vuur, voeg de saus toe en bak een paar minuten door
Voeg de tofu toe, zet het vuur lager en bak nog 5 minuten mee tot de saus is ingedikt