10min
10min
Nu eet ik niet ontzettend veel brood, maar als ik brood eet vind ik het toch lastig om daar lekker plantaardig beleg voor te vinden. Zeker ook omdat ik hartig beleg toch echt veel lekkerder vind dan zoet. En, hoe lekker hummus ook is, soms wil ik ook gewoon wat anders. Natuurlijk zijn er natuurlijk ook heerlijke vegan spreads te koop, maar die zijn vaak of niet erg gezond, of niet erg betaalbaar.
Gelukkig is het helemaal niet zo heel veel werk om zelf iets te maken. Dit is een plantaardig alternatief voor kip kerrie salade op basis van kikkererwten. Het is geïnspireerd op de Engelse coronation chicken, die in 1953 bedacht is voor de kroning van Koningin Elizabeth II. Het belangrijkste onderdeel daarvan is kip met kerriesmaak, eventueel aangevuld met ingrediënten als crème fraîche en rozijnen.
In dit recept mis je de kip helemaal niet. De combinatie met kerrie, plantaardige mayonaise en mango chutney zorgt voor een heerlijke salade met lekker veel smaak. Lekker voor op brood of op een cracker.
voor 4 personen
Doe de kikkererwten in een kom en stamp ze met een stevige vork of pureestamper zodat ongeveer driekwart van de kikkererwten gekneusd is
Voeg de overige ingrediënten toe en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout
Serveer met brood en wat blaadjes baby romaine sla