10min
20min
30min
De combinatie van shoarmakruiden en knoflooksaus doen het altijd goed als comfortfood. Het is waarschijnlijk ook niet voor niets dat er genoeg keuze is aan kant-en-klare plantaardige shoarma. Die zijn alleen vaak vrij duur en ook niet per se gezond. En soms ook helemaal niet zo lekker. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven die makkelijk zijn om zelf te maken. Dit recept gebruikt gekruide kikkererwten uit de oven of airfryer als vervanging voor shoarma. Vers uit de oven zijn ze heerlijk knapperig. Iets later zijn ze ook nog steeds lekker, al neemt de knapperigheid wel af. Geserveerd met een salade krijg je meteen weer een portie groente binnen.
De salade kun je volledig naar je eigen wensen inrichten. De tahin-dille dressing is er erg lekker bij, en weer eens wat anders dan knoflooksaus. Hij is ook in mum van tijd klaar. Serveer er pitabroodjes of platbrood bij om er een complete maaltijd van te maken. Of maak er een wrap van en neem het mee als lunch.
voor 2 personen
Begin met de kikkererwten. Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een bakplaat met bakpapier
Meng de olie met de kruiden in een kom. Meng hier de kikkererwten doorheen
Verdeel de kikkererwten op de bakplaat. Zet deze als de oven heen is in de oven en bak ze in 20 minuten knapperig
Maak ondertussen de salade en de dressing. Meng alle ingrediënten voor de salade in een serveerschaal
Meng eerst de tahin het met citroensap. De tahin lijkt eerst te gaan schiften; dit is normaal. Blijf roeren tot het weer een egaal papje wordt
Roer er 2 eetlepels water doorheen en blijf opnieuw roeren tot het egaal is. Voeg meer water toe als het nog een papje is in plaats van een dressing
Voeg de overige ingrediënten toe en roer goed
Serveer de salade met de kikkererwten en dressing