5min
25min
30min
Er zijn talloze recepten te vinden voor curry met bloemkool en kikkererwten. Dat is niet zo gek, kikkererwtencurry is ontzettend lekker en wordt met de toevoeging van bloemkool extra gezond. De meeste varianten zijn ook nog eens vegetarisch of veganistisch.
De verschillen tussen alle recepten voor curry zijn behoorlijk, zeker als je naar de ingrediënten kijkt. Voor sommige curry’s moet je flink wat kruiden in huis halen. Doordat je met dit recept een beetje valsspeelt en kant-en-klare currypasta gebruikt, is deze vegan thaise curry ontzettend simpel om te maken. Je hebt er maar één pan voor nodig en je zet ‘m zo op tafel, De toevoeging van wat extra ingrediënten maakt het wel weer net wat specialer.
Ik gebruik graag volvette kokosmelk, maar in het originele recept op minimalistbaker.com ↗️ gebruiken ze light kokosmelk. Het kan dus met allebei. De volvette kokosmelk geeft een wat romiger resultaat, wat goed combineert met de bloemkool en kikkererwten.
Serveer met witte rijst. Garneer eventueel met wat verse koriander en partjes limoen.
voor 2 personen
Verhit de olie in een pan braad- of hapjes pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, gember en peper toe en bak een paar minuten tot de ui glazig is
Voeg de kurkuma en currypasta toe en bak nog een of twee minuten mee tot het begint te geuren
Voeg de kokosmelk en sojasaus toe, roer goed en proef of het goed op smaak is. Roer er eventueel een eetlepel agavesiroop doorheen als het te scherp smaakt. Breng het aan de kook
Voeg de bloemkool en kikkererwten toe aan de pan, roer goed, zet het vuur lager en laat het met een deksel op de pan 15 tot 20 minuten zachtjes pruttelen. Het is niet de bedoeling dat het hard kookt. Mocht dat wel zo zijn, draai dan het vuur nog wat lager