5min
30min
35min
Dit is een heerlijk bijgerecht voor de feestdagen die je prima kunt bereiden terwijl je op andere gerechten wacht. Het is heel weinig werk en heeft ook niet zoveel tijd in de oven nodig. Dit recept is gebaseerd op een recept voor paddenstoelen met kastanjes en za'atar uit Ottolenghi's SIMPEL. Dit is een gerecht dat de titel van het boek eer aan doet; het voldoet aan alle kenmerken (Snel, minder dan 10 Ingrediënten, Maak van tevoren, Provisiekast, Eenvoudig én Lui). Toch is Ottolenghi er in geslaagd een erg smaakvol gerecht te creëren dat goed geserveerd kan worden bij de kerstmaaltijd. Wat Ottolenghi betreft past dit ook erg goed bij scrambled eggs, dus wie weet gaat het ook goed samen met scrambled tofu.
In dit recept zijn met name de verhoudingen aangepast. Enerzijds is het aangepast aan de hoeveelheden die in de winkel verkocht worden, zodat je dan minder van een product overhoud en anderzijds omdat ik kastanjes erg lekker vind en er van mij best wat meer in mochten zitten. Ook heb ik de salie vervangen door tijm en dragon weggelaten, zodat ook de boodschappen makkelijk blijven. Voel je vrij om de tijm te vervangen door salie en dragon toe te voegen nadat het gerecht uit de oven komt.
voor 4 personen
Verwarm de oven op 230°C en bekleed een bakplaat met bakpapier
Doe de kastanjes en sjalotten in een grote kom en meng het goed met de olijfolie. Voeg de champignons, knoflook en tijm toe en roer alles door elkaar
Breng op smaak met zout en lekker veel zwarte peper. Verdeel het over de bakplaat en bak het 25 minuten totdat de sjalotten zacht zijn
Laat het 5 minuten afkoelen voordat je het overbreng naar een serveerschaal. Verdeel het citroensap en de za'atar erover en serveer direct