20min
20min
40min
Een salade, en zeker een meer gevulde salade komt eigenlijk altijd wel goed van pas. Het kan als lichte avondmaaltijd, eventueel aangevuld met een lekkere kom soep, maar is ook een lekkere en gezonde lunch of een voedzaam bijgerecht. Het leukste van maaltijdsalades vind ik dat ze ook perfect zijn voor een picknick. De mogelijkheden voor maaltijdsalades zijn eindeloos, al werkt de ene combinatie soms wat beter dan de andere.
Deze salade is lekker vullend en voedzaam, en bevat naast groenten ook rijst en bonen. Zoals je misschien al wel een paar keer hebt gelezen, ben ik best fan van het kookboek VEGAN cooking for everyone van The Happy Pear. Van alle verschillende type recepten die daar in staan, denk ik dat de salades mijn favorieten zijn. Zeker dit recept komt in het voorjaar en de herfst regelmatig op tafel. 's Zomers ook, maar dan wordt de pompoen vervangen met andere groenten, zoals paprika, courgette en/of aubergine.
Tips
voor 3 personen
Kook de rijst gaar volgens de verpakking. Voeg een snuf zout toe zodat het zout in de rijst kan trekken. Rooster de blokjes pompoen in de airfryer op 180°C in 15 tot 20 minuten gaar en bruin
Meng de bonen, tomaten en sla in een grote kom. Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar
Voeg de rijst en pompoen toe aan de salade. Meng voorzichtig door elkaar, je wilt niet dat alle rijst en pompoen onderin de schaal komen te liggen
Verdeel de toppings erover en besprenkel met de dressing