5min
10min
15min
Dit receptje is zo makkelijk en zo lekker, dat je het eigenlijk wel moet maken. Ingelegde rode ui - of gepickelde rode ui - is een ontzettend lekkere smaakgever die bij veel verschillende gerechten kan. Dit recept is de basis van de basis, als je wilt kun je het zelf nog verder op smaak brengen met bijvoorbeeld peperkorrels en kruidnagel, maar dat is helemaal niet nodig.
In Groenvoer van Tobias Camman ↗️ las ik de tip om de uien eerst even in het picklevocht te koken. Hierdoor gaat de scherpe uiensmaak er een beetje vanaf, waardoor je nog lekkerdere uitjes overhoudt. Hij heeft gelijk! Wel even laten afkoelen voordat je ze gebruikt.
Tips
voor 350 ml
Meng het water, de azijn en suiker door elkaar tot de suiker is opgelost. Roer de ui erdoorheen en breng aan de kook
Laat het op laag vuur 10 minuten zachtjes pruttelen, tot de ui glazig begint te zien. Laat afkoelen voor gebruik
Bewaar in een weckpotje in de koelkast