5min
35min
40min
Deze bloemkoolsoep maak je met heel weinig ingrediënten en je hebt er ook nog eens heel weinig werk aan. En toch is hij erg lekker. Doordat de bloemkool eerst geroosterd wordt in de oven of airfryer, krijgt de soep extra veel smaak.
Soep is altijd lekker, en een makkelijke manier om veel groenten te verwerken en te eten. Met dit recept voor bloemkoolsoep verwerk je een hele bloemkool (ongeveer 800 gram). Verdeeld over 4 kommen houd je 200 gram groenten per persoon over. Heel gezond dus!
Tips
voor 4 personen
Oven: Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een bakplaat met bakpapier
Airfryer: Deze hoef je niet voor te verwarmen
Meng de bloemkool met een halve eetlepel olijfolie en wat zout.
Oven: Verdeel de bloemkool over de bakplaat en bak de bloemkoolroosjes in ongeveer 15 minuten goudbruin
Airfryer: Bak de bloemkool ongeveer 9 minuten in de airfryer tot goudbruin
Verhit een paar minuten voordat de bloemkool klaar is de rest van de olie in een pan met een dikke bodem. Bak de ui 5 minuten tot deze zacht is. Voeg de knoflook toe en bak nog even mee
Voeg de bloemkool, bouillon en tijm toe, en breng het aan de kook. Laat het ongeveer een kwartier zachtjes koken, zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen
Pureer de soep in de blender of een staafmixer tot een glad geheel. Is de soep te dik? Voeg dan een beetje extra water toe. Te dun? Laat de soep dan nog even inkoken, tot hij de gewenste dikte heeft
Breng op smaak met peper, zout en extra tijm