10min
20min
30min
Rukmini Iyer, bekend van onder andere De Groene Bakplaat ↗️, heeft ook een barbecueboek: De Groene Barbecue ↗️. Dit boek staat vol met heerlijke vegetarische en veganistische barbecuerecepten. Veel van deze gerechten zijn echter ook heerlijk uit de grillpan, zoals ook dit recept voor gegrilde wortels.
Dit gerechtje is heerlijk kruidig door de combinatie van koriander, komijn en dille. De dressing met citroen en hazelnoot geeft het een extra bite. Het misstaat ook zeker niet bij een barbecue, waarvoor je extra veel worteltjes kunt voorbereiden en tijdens het barbecueën zelf zo af en toe weer een batch kunt grillen.
Tips
voor 4 personen
Kook de wortels 3-5 minuten voor, afhankelijk van de grootte. Houd 3 minuten aan voor in kwarten gesneden winterpeen en 5 minuten voor hele worteltjes. Laat uitlekken en doe in een kom
Stamp het koriander- en komijnzaad fijn met een vijzel. Meng het samen met het gerookt paprikapoeder, olijfolie en zeezoutvlokken door de wortels
Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Breng de smaken eventueel extra in balans met wat extra zout of citroensap
Gril de worteltjes op niet te hoge temperatuur in ongeveer een kwartier gaar. Keer af en toe om. Serveer met de hazelnoot-dille dressing