10min
20min
30min
Zoete gerechten liggen me niet zo erg, maar zo af en toe probeer ik wat. Soms lukt het en is het erg lekker, maar vaker laat het resultaat wat te wensen over. Zeker plantaardig bakken vind ik lastig, en de meest positieve feedback die ik dan meestal krijg is "het smaakt gezond".
Dat geldt niet voor deze cake! Dit recept is heel makkelijk en voor je het weet staat je cake in de oven. De appelmoes vervangt hier de ei als bindmiddel, en in plaats van boter gebruik je olie. Door de appelmoes wordt de cake heerlijk smeuïg - de cake is een beetje nat, maar niet te - en hij is precies zoet genoeg. Ik had alleen wat plakjes appel gebruikt als garnering, maar je kunt ook heel goed wat extra blokjes appel aan het beslag toevoegen. En/of rozijnen, als je daarvan houdt.
Tips
voor 9 stukjes
Verwarm de oven op 175°C. Vet een bakblik van ca. 20 bij 30 in met olie
Meng alle natte ingrediënten in een beslagkom door elkaar. Roer er daarna alle droge ingrediënten doorheen. Roer niet te lang, het hoeft geen heel glad mengsel te worden
Doe het beslag in het bakblik en beleg met de toppings. Bak de cake in het midden van de oven in 20 tot 25 minuten gaar