10min
40min
50min
Toegegeven: dit recept vraagt wat meer inspanning dan gebruikelijk. Het is meer werk en wat ingewikkelder. In ruil daarvoor krijg je wel een lekker kruidige curry, die boordevol groenten zit. Ondanks dat het kruidig is, is het allesbehalve een pittige curry. Daarom is het ook erg geschikt voor kinderen. Doordat een deel van de groenten geblend worden heb je niet eens door dat er zoveel groenten in zitten. Door de kikkererwten is het een goede plantaardige bron van eiwitten.
Dit recept is geïnspireerd op het recept voor Traditional Goan Korma uit VEGAN van The Happy Pear ↗️, uit de categorie Fancier curry. Vergeleken met de andere curries in het boek is het ook wel fancy en vergt wat tijd en aandacht. Ik heb het hier en daar wat makkelijker gemaakt.
Wil je het nog makkelijker? Ik heb het niet geprobeerd, maar ik denk dat de curry ook heel lekker is als je alle groenten gewoon in de pan gaart en de oven en de blender skipt. Misschien niet zo authentiek, maar wel een stuk minder werk. Ik zou dan wel de geraspte kokos en amandelen weglaten zodat de saus wat gladder blijft.
Tips
voor 4 personen
Verwarm de oven voor op 200°C
Bedek een bakplaat met bakpapier
Meng de bloemkool met een halve eetlepel olie en wat zout in een kom. Verdeel dit over iets meer dan de helft van de bakplaat
Doe de paprika en wortel in dezelfde kom. Meng opnieuw met een halve eetlepel olie en wat zout. Verdeel over de andere helft van de bakplaat. Is je oven niet groot genoeg? Eventueel kun je wortel en paprika ook 10 minuten koken
Bak de groenten 20 minuten in de oven tot ze gaar zijn
Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote hapjespan. Fruit hierin de ui, knoflook en gember tot ze bruin beginnen te zien, ongeveer 5 minuten
Doe de ui, knoflook en gember samen met de paprika en wortel in de blenderkan. Voeg de tomatenblokjes, kokosmelk, kruiden en ahornsiroop toe, en blend tot een gladde saus
Doe de bloemkool samen met de saus in de hapjespan. Voeg de kikkererwten toe en breng aan de kook
Laat het nog 5 tot 10 minuten zachtjes pruttelen, zodat alle smaken goed opgenomen worden en de saus wat kan indikken
Proef, en breng desgewenst op smaak met extra zout of kruiden