5min
20min
25min
Dit recept voor een lekker stevige maaltijdsoep is gebaseerd op de tomaten-tortellinisoep van 101Cookbooks ↗️. Hoewel de soep waarschijnlijk ook erg lekker is met tortellini, is het in Nederland niet heel makkelijk om plantaardige tortellini te vinden. Daarom is in dit recept de tortellini vervangen door gnocchi, wat makkelijker veganistisch verkrijgbaar is en evengoed heel lekker smaakt. Sommige soorten gnocchi bevatten ei, dat is nog wel iets om op te letten.
De combinatie van curry, linzen en gnocchi is op het eerste gezicht een beetje raar. Toch werkt de combinatie erg goed. Aan gnocchi zelf zit niet veel smaak, waardoor het eigenlijk een stuk breder in te zetten is dan alleen in Italiaanse gerechten. De gnocchi botst totaal niet met de kruidigheid van de soep. Juist door die kruidigheid is deze soep heel erg geschikt om op een kille herfstdag te serveren.
Dit is een heel snelle en makkelijke soep, maar toch boordevol smaak en goed vullend. De soep is prima van te voren te maken, tot de stap waar je de gnocchi en spinazie toevoegt. Je kunt van dat deel van de soep ook prima meer maken en invriezen. Breng het opnieuw aan de kook en voeg als laatste de gnocchi en spinazie toe. Serveer er eventueel nog wat brood en/of een salade bij.
Tips
voor 4 personen
Verhit de olie in een grote pan met een dikke bodem op halfhoog vuur. Fruit hierin de ui tot glazig
Bak de knoflook ongeveer een minuut mee. Voeg daarna ook de kruiden toe en bak nog even mee tot het begint te geuren
Doe het blik tomaten, de rode linzen, het water erbij, samen met een goede snuf zout. Breng dit aan de kook en laat dit ongeveer 15 à 20 minuten koken, tot de linzen gaar zijn. Roer regelmatig, zodat de linzen niet onderaan de pan blijven kleven
Roer de gnocchi door de soep en kook deze met het deksel op de pan in een paar minuten gaar. Voeg ten slotte de spinazie toe en wacht even tot het geslonken is