10min
15min
25min
Deze vegan breakfast burrito's uit de airfryer zijn een perfect begin van de dag. Met de tofu en zwarte bonen heb je meteen al je eerste portie plantaardige eiwitten binnen.
Wraps zijn natuurlijk altijd lekker, makkelijk, en geschikt voor alle momenten van de dag. Als lunch, avondeten, snack, of als ontbijt. Een burrito is een opgerolde wrap, waarbij de zijkanten naar binnen zijn gevouwen. Doordat je deze burrito afmaakt in de airfryer, wordt de buitenkant een beetje knapperig én behoudt de burrito goed zijn vorm.
Wil je nog wat extra groenten bij je ontbijt? Serveer de burrito's dan met salsa of guacemole.
Tips
voor 4 burrito's
Maak eerst de tofu scramble. Verhit de olie in een pan en bak de kruiden even mee tot ze beginnen te geuren. Verkruimel de tofu in de pan en roerbak een paar minuten totdat het doorgewarmd is en bruin begint te kleuren
Vul de tortilla's met wat blaadjes spinazie, een deel van de tofu scramble en alle andere toppings. Vouw eerst eerst de zijkanten naar binnen. Vouw daarna de achterkant over de vulling heen en rol strak op. Leg de burrito met de gevouwen kant naar beneden in het mandje van de airfryer. Herhaal met de andere tortilla's
Bak de burrito's 6-8 minuten op 180°C in de airfryer tot ze bruin beginnen te kleuren. Serveer meteen