Foto van bonensalade met spinazie en mosterddressing

Bonen­salade met spinazie en mosterd

Bijgerecht | Lunch | Salade
Salade met extra veel eiwitten door de bonen en ijzer door de spinazie. Lekker als lichte lunch of als bijgerecht.
voorbereiden

5min

koken

5min

totaal

10min

Met warm weer heb je niet altijd even veel zin in een uitgebreide maaltijd. Niet om te eten en ook niet om te bereiden. Deze salade is een lekkere lichte hap en staat in 10 minuten op tafel. En toch erg voedzaam. De mosterddressing geeft het een extra beetje pit.

Deze salade is zowel lauwwarm als koud te eten. Je kunt er ook voor kiezen om de spinazie even mee te bakken met de bonen voor een warme salade. Met soep en een stuk brood heb je een complete avondmaaltijd. De salade is ook erg lekker als bijgerecht of als lunch. Maak de salade gerust een dag van tevoren, zodat je er de volgende dag weer van kunt genieten.

Benieuwd naar mijn favoriete kookboeken en keukenspullen? Bekijk ze op mijn productenpagina.

Ingrediënten

voor 2 personen

  • 1 el
    grove mosterd
  • 1.5 el
    rode wijnazijn
  • 2 el
    olijfolie
  • 2
    sjalotjes gesnipperd
  • 1 blik
    cannellinibonen
  • peper en zout naar smaak
  • 1 el
    tijm
  • 100 g

Bereiding

stap 1

Meng de mosterd met de azijn tot een dressing

stap 2

Verhit de olie in een pan. Bak de sjalotjes op laag vuur in ongeveer 5 minuten glazig

stap 3

Roer er de cannellinibonen en de dressing doorheen.

stap 4

Breng op smaak met tijm, peper en zout

stap 5

Doe de spinazie in een saladeschaal en schep er de mix van cannellinibonen door. Voeg eventueel nog wat extra olijfolie toe