15min
25min
40min
Boerenkool is vooral bekend van de boerenkoolstamppot, maar kan ook heel goed rauw gegeten worden. Deze salade combineert boerenkool met pompoen, appel en quinoa en is daardoor ontzettend gezond. Een perfect gerecht om, als het nodig is, weer wat balans in je eetpatroon te brengen.
Een belangrijke stap in het gerecht is om de boerenkool te kneden. Dit lijkt misschien een beetje raar, maar daardoor kneus je de vezels en wordt de boerenkool malser en smaakvoller. Ook wordt de salade hierdoor makkelijker te verteren.
Tips
voor 4 personen
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de pompoen met de olie, peper en zout en verspreid de blokjes over de bakplaat. Bak in 20 tot 25 minuten goudbruin
Kook de quinoa volgens de verpakking gaar. Zet opzij terwijl je de rest van de salade maakt
Om rauwe boerenkool smaakvoller en beter verteerbaar te maken is het van belang dat je het eerst goed kneed. Hiermee kneus de je vezels en komt er sap in het blad vrij. Een paar minuten is genoeg
Meng de pompoenpitten met de halve eetlepel water en besprenkel met wat kaneel. Rooster ze in een koekenpan ongeveer 5 minuten. Laat afkoelen voordat je ze aan de salade toevoegt
Roer de boerenkool met de pompoen, quinoa, appel en pompoenpitjes door elkaar. Meng alle ingrediënten voor de dressing en doe dit door de salade. Breng op smaak met peper en zout