Foto van een kom bleekselderijsoep

Bleekselderij­soep

Soep | Voorgerecht
Soep op basis van bleekselderij en aardappel. Zonder room toch lekker romig. Een handig recept voor als er nog een overgebleven stronk bleekselderij ligt.
voorbereiden

10min

koken

20min

totaal

30min

Je kent het wel: voor een recept heb je één stengel bleekselderij nodig en de rest van de stronk ligt te verpieteren. Dit recept biedt daar een oplossing voor.

Veel soepen worden gebonden met room, of een plantaardige variant daarvan. In het recept voor deze soep wordt geen room gebruikt om de soep te binden, maar aardappel. Daardoor wordt het toch een lekker romige soep die ook nog eens extra vullend is. Toch blijft het een lichte soep die heel geschikt is om als voorgerecht te eten. Houd je van wat meer pit? Garneer de soep dan met wat chilivlokken.

Voor dit recept heb je een blender of staafmixer nodig.

Benieuwd naar mijn favoriete kookboeken en keukenspullen? Bekijk ze op mijn productenpagina.

Ingrediënten

voor 4 personen

  • 2 el
    olijfolie
  • 1 stronk
    bleekselderij grof gehakt
  • 1
    ui gesnipperd
  • 2 teentjes
    knoflook gesnipperd of geperst
  • 450 g
    aardappelen in kleine blokjes
  • 1 liter
    groentebouillon
  • 0.5 tl
    dille
  • zeezout naar smaak
  • chilivlokken

Bereiding

stap 1

Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem op middelhoog vuur

stap 2

Bak de bleekselderij, ui, knoflook en aardappels 8 tot 10 minuten. Roer regelmatig

stap 3

Voeg de bouillon toe en breng dit aan de kook. Verlaag vervolgens het vuur en laat het ongeveer 10 minuten pruttelen tot de aardappels gaar zijn

stap 4

Voeg de dille toe en pureer de soep met een staafmixer of in de blender tot een romig geheel

stap 5

Breng op smaak met peper en zout. Garneer de soep met de chilivlokken

handige producten voor dit recept