5min
20min
25min
Gegrilde paprika's zijn al lekkerder, maar eigenlijk vind ik gegrilde paprika's van de barbecue nóg lekkerder. Die rooksmaak voegt echt wat toe aan het gerecht. In dit recept worden zoete paprika's zwartgeblakerd op de barbecue, en daarna gecombineerd met walnoten en balsamico. Daarmee heeft het wat weg van een grove muhammara, een dip die oorsponkelijk uit Aleppo komt, maar inmiddels in de hele Arabische keuken te vinden is. En ook steeds vaker in de Nederlandse keuken.
Met gegrilde paprika's kun je alle kanten op. Zo staat er in De Groene Barbecue van Rukmini Iyer ↗️ een heerlijk recept voor gegrilde paprika's van de barbecue. Zij combineert het met venkelzaadjes, maar ik wilde het graag combineren met het recept voor muhammara in SIMPEL van Ottolenghi ↗️. In plaats van het tot een dip te vermalen - wat overigens ook heel lekker is - serveer je het in dit geval als een salade.
Tips
voor 4 personen
Gril de paprika's op een hete barbecue in ongeveer 20 minuten rondom. De paprika's zijn goed als ze zacht zijn en het velletje zwarte grillstrepen heeft
Maak ondertussen de dressing van walnoten en balsamico. Meng alles in de kom waarin je de paprika's wilt serveren door elkaar
Haal de paprika's van de barbecue en laat ze iets afkoelen. Snijd ze in de lengte doormidden, en schraap met een lepel de zaadjes eruit. Snijd in grove repen
Meng de paprika's door de dressing. Breng op smaak met zout en chilivlokken en serveer